Delovno pravo

Delovno pravo ureja področje odnosov, v katere vstopajo z različnih pozicij moči, na eni strani delavci, na drugi pa delodajalci. Ti odnosi, v katerih eni in drugi sledijo svoj ekonomski interes (ki sta si seveda v določeni meri med seboj vedno nasprotujoča), od samega začetka pa do konca v sebi nosijo seme konflikta in pogosto na obeh straneh občutek, da je tista druga stran v boljšem položaju: da je delodajalec močnejši zaradi svoje ekonomske moči oziroma da je delavec preveč zaščiten s strani predpisov. Naš vloga je, da tako enim kot drugim s strokovnim pristopom, znanjem in zadostno mero empatije, pomagamo uresničevati njihove pravice in interese oziroma jim pomagati (v mediacijskem delu postopkov) prepoznati njihove skupne interese.

PODROČJA:

  • priprava delovnopravnih pogodb, pravilnikov in sistemizacije delovnih mest
  • zastopanje delavcev in delodajalcev v delovnopravnih sporih

Stopite v stik z nami in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

KLIKNI TUKAJ
Odvetniška družba FERFOLJA, LJUBIČ O.P., D.O.O. LogoONAS

Odvetništva ne jemljemo zgolj kot običajen poklic, za katerega je dovolj biti strokoven, natančen in ažuren. Odvetništvo je za nas poslanstvo, za opravljanje katerega osnovnim kompetencam dodajamo še dobro mero osebnega poguma, neodvisnosti in častnosti ter tako skušamo prispevati svoj delež k bolj pravni in pravičnejši družbi.

Naši odnosi s strankami temeljijo na prijaznosti, zaupanju, spoštovanju in potrpežljivosti, kar zagotavlja uspešno sodelovanje.

Naši odnosi s strankami temeljijo na prijaznosti, zaupanju, spoštovanju in potrpežljivosti, kar zagotavlja uspešno sodelovanje.